25. prosince 2020 06:00
redakce Prima Living

Lepší už to nebude a dalších 12 nejlepších romantických komedií

Už nevíte, jaký skvělý romantický snímek si pustit? Máme pro vás zajímavé návrhy na slavné filmy, ale i na o něco méně známější, které s kvalitou rozhodně nepokulhávají!

V sobotu od 20:00 na Prima MAX uvidíte stále chytlavou romantiku Lepší už to nebude. Tím to ale nekončí - nechte se inspirovat naším výběrem exkluzivních romantik, při nichž jediné oko nezůstane suché! Najdete zde svého favorita z ranku chytrých a přitom vtipných pojednání o lásce?

Lepší už to nebude

Otravný dědek s OCD poruchou, která mu nedovoluje nic jiného než každý den přesně ve dvanáct hodin u stejného stolku svými plastovými příbory sníst svůj oběd, a to nejlépe se stejnou obsluhou. Jack Nicholson je neuvěřitelný mrzout a Helen Hunt mu to dává jako čísnice pěkně sežrat. Oscarový snímek Lepší už to nebude však ukazuje, že lásku lze najít i v tom nejotravnějším stvoření na světě.

Notting Hill

Jedna z nejkouzelnějších čtvrtí Londýna propůjčila kulisy britské romantické komedii, která se nám všem zapsala do srdcí. Není to jen příběhem hollywoodské herečky, která zabloudila do jednoho z cestopisných knihkupectví a zamilovala se do trochu zmatkářského obyčejného třicátníka. Notting Hill srší roztomilým humorem, zmatkářským Hugh Grantem a pádnými scénami, které dokazují, že jsme jen lidské bytosti. S bláznivou sestrou na krku, ještě nemožnějším spolubydlícím a neschopností improvizovat...

Láska nebeská

Další kultovní snímek, který se Vánocemi zabývá naprosto explicitně, ale skvělý je v jakémkoliv ročním období. Láska nebeská nabízí ty nejkrásnější příběhy lidí, kteří stejně jako vy prožívají svoje Vánoce. Někdo šťastně, jiný o něco méně. Jako by Vánoce byly časem, kdy se všechno vytříbí. Neopětovaná láska, manželská nevěra nebo trable s láskou britského premiéra. Láska nebeská neukazuje jen to nejkrásnější, co můžete prožít. Nelže vám, ale i tak těm nejhorším momentům v životě ukáže jasné světlo na konci tunelu...

Hříšný tanec

Zatímco mužný tanečník Johnny řekne svoji slavnou větu "Bejby, nebude sedět v koutě!", vy si pokaždé, když tuto romantiku uvidíte, moc rádi do křesla sednete. Hříšný tanec má totiž všechno. Sexy tanečníky, trochu muziky a hlavně boj proti společnosti. Milujeme ideály a ty zosobňuje naivní Bejby, která se do jámy lvové vydá s dvěma melouny. Příběh těch dvou má přirozený vývoj bez jakývkoliv přikrášlovadel. Co si budeme povídat, kdo nezkoušel jejich slavnou zvedačku?

Deník Bridget Jonesové

Jak rády prožíváme jeden celý rok s trochu oplácanou Angličankou Bridget. Bridget je třicet, je single a její šéf je extrémně sexy. A tady to všechno začíná. Zatímco ona řeší všechny problémy mileneckého vztahu, který se zatím nedostal nikam dál než pár metrů od postele (v případě Bridget maximálně k ledničce), mezi prsty jí proplouvá arogantní právnický švihák, pan Darcy. Ale co si budeme povídat, on ten Daniel Clever má také svoje kouzlo! Zvlášť, když se tak starostlivě ptá na vaši sukni...

Lepší pozdě nežli později

Romantická komedie, která svým názvem leccos napoví. I když to ve filmech vypadá tak, že lásku prožívají lidé maximálně do třiceti let, všichni víme, že to není pravda. A všichni také víme, že partneři se nevybírají podle věku. Nebo alespoň tak s tím přichází Keanu Reeves jako pohledný doktor zamilovaný do šedesátileté Diane Keaton. Do doby, dokud se neobjeví starý proutník Jack Nicholson, jenž chodí s její vlastní dcerou...

Prázdniny

Ať už prožíváte Vánoce kdekoliv, často nemůžete ovlivnit, co se během nich stane. Cameron Diaz se v Los Angeles jako správná workoholička zrovna rozchází. Kate Winslet v malé britské vesničce prožívá na několikrát zlomené srdce. Obě dvě si přes internet vymění své vlastní domky a tak trochu i své přátele. Jedním z nich je Jude Law, osamělý vdovec...

Zápisník jedné lásky

Ryana Goslinga, vysokého kanadského fešáka, je plný internet. Není se čemu divit, splňuje všechno, co takový romantický hrdina má. Do klasické krásy má daleko, ale jeho osobní přímost k druhým je až zarážející. V Zápisníku jedné lásky, který se v poslední době dere mezi romantické filmové fenomény, se zamiloval i do své partnerky. Film vypráví o příběhu, kdy na lásku musíte čekat několik let!

500 dní se Summer

Romantický příběh, který není o lásce. Tak začíná celý film, jenž vypráví o začátku a konci vztahu s úžasnou Summer. O všech nadějích, radostech a očekáváních, který jeden mladý muž může mít ze své lásky, protože zamilované nejsou jen ženy, víte? Láska bolí, ale také dokáže posunout někam dál. Někam, kde potkáte něco nového. O tom je 500 dní se Summer.

S láskou, Rosie

Vědecké výzkumy tvrdí, že pokud se lidi znají jako malé děti, něco jim brání, aby se do sebe jako dospělí zamilovali. Rosie a Alex, hrdinové romantická komedie S láskou, Rosie, se znají už od školky. V době prvních lásek a sexu svoje zážitky s patřičnými detaily samozřejmě probírají, tomu druhému to ale není vždy úplně po chuti. Proč? Ať je to, jak chce, Rosie zůstává v Dublinu, zatímco Alex jede na Univerzitu do Bostonu. Mezi nimi stojí oceán a v průběhu života i jiné vztahy, aféry, dokonce jiná manželství, závazky a děti. Na oba čekají méně i více bláznivé a zábavné momenty, občas se potkají a spadnou spolu do bazénu a zase vplují zpět do svých životů. Rosie se dokonce povede dohodit ztepilou blondýnu Alexovi za ženu... No to by si asi nejradši nafackovala.

Láska na kari

Že láska prochází žaludkem, to už zkoušela Juliette Binoche v Čokoládě. Tentokrát se však podíváme do indické rodiny, která zakotví v malém městečku na jihu Francie, aby zde proti hotelu s jednou michelinskou hvězdou postavila svou indickou restauraci. Dva podniky proti sobě bojují, zatímco dva kuchaři z opačných bitevních polí k sobě mají podezřele blízko. Jenže nic není tak jednoduché a cesta k lásce a kulinářskému úspěchu je trnitá.

Před úsvitem, Před soumrakem, Před půlnocí

O komedii tady moc nejde, o lásku ano. Jedna z nejlepších trilogií o mezilidských vztazích, která sleduje dvojici od prvního setkání až po manželství. Režisér Richard Linklater v roce 1995 natočil snímek Před úsvitem v hlavních rolích s Ethanem Hawkem a Francouzkou Julií Deply. Dva dvacetiletí lidé se potkají v rychlíku na cestě z Budapešti do Vídně a chemie zafunguje. Režisér se v roce 2004 vrátí k pokračování jejich příběhů ve filmu Před soumrakem. A v roce 2013 se na životy dvojice podíval znovu ve snímku Před půlnocí.

Od této trilogie můžete čekat přirozený pohled na zamilování se dvou lidí s jejich niternými myšlenkami, následně malou ztrátu iluzí, ale silnou lásku či víru v sílu vztahu.

Noc v New Yorku

Na internetu najdete pod jménem Before we go film s hercem, jenž se proslavil jako Kapitán America. Romantický snímek je dokonce režijní debut Chrise Evanse. Ten zavede diváky do nočního New Yorku. Mladé ženě Brooke Dalton (Alice Eve) ujede vlak v 1.30 do Bostonu a navíc je okradena.

Náhodou však potkává pouličního muzikanta Nicka Vaughana (Chris Evans), který stráví noc tím, že se jí snaží pomoci dostat se i přes všechnu smůlu do Bostonu dřív, než dorazí její manžel. Na posteli mu totiž nechala dopis, který by mohl změnit jejich životy. A ona si to právě rozmyslela. U snímku se popadat za břicho nebudete, ale budete se usmívat realitě, která může potkat každého z nás.

Romantickou komedii Lepší už to nebude uvidíte v sobotu od 20:00 na Prima MAX.

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný